top of page

Interimschefer

reLean's interimschefer tar direkt plats i din ledningsgrupp och bidrar med stabilitet under en övergångsperiod eller tillför djup inom specifika kompetensområden. Ofta båda två samtidigt. Våra interimschefer är ofta överkvalificerade för rollen, en förutsättning för att säkerställa ordning och reda från dag 1. Vi erbjuder interimschefer inom alla delar av operations (lean, kvalitet, supply chain & logistik, produktion, lager, förändringsledning och företagsledning). Vi har erfarna chefer från samtliga industrier, både tillverkande som tjänstesektorn.

När är det lämpligt med interimschefer?

Våra klienter använder sig av interimschefer i 3 olika situationer

  • Täcka upp tills en ny chef är rekryterad. När en chef lämnar sin roll blir det ofta ett tomrum på upp till 6 månader tills en ny chef är tillsatt. I dessa fall täcker antingen andra chefer upp eller så behöver man en interimschef. Det tar ofta några månader att rampa upp den nyrekryterade chefen, varför interimsuppdrag i dessa fall ofta är 6-9 månader långa.
     

  • Bidra på ledarskap eller funktionell kompetens i utvecklingsområdenVanligt är till exempel att ett företag vill ge en talang chansen som chef, men ser att hen behöver lära av en mer erfaren chef en tid innan hen klarar rollen till fullo. Våra erfarna interima chefer kan agera interim chef och sensei's medan talangen kan utvecklas att klara sin roll.
     

  • Bidra med ytterligare kapacitet för att driva förändring under intensiva förbättringsperioder. Under kortare perioder kan det behövas extra kapacitet för att komma över 'berget' innan förändringar börjar ge resultat. Många gånger är det långsiktigt inte hållbart att rekytera mera chefer, då förbättringar ska ersätta det behovet, men kortsiktigt behövs de - då är interim en bra lösning

Operations manager

Våra interimschefer är inte bara duktiga ledare med djup erfarenhet inom operations och en förmåga att direkt leda er verksamhet med fokus på kundvärde. De har även ett brett register av funktionella kompenser, där de flesta har en spike inom ett specifik område, t.ex. produktion, kvalitet, eller supply chain. Interima operationschefer är vana att komma in och leda i förändring och kan med fördel användas för att ta de tuffa beslut som ibland behöver tas för att kratta managen för nästkommande chef. En interimschef är per natur sällan insnöad i politiska strider och oftast objektiv i sitt beslutsfattande.

Chef Lean och kontinuerlig förbättring

Våra Leanchefer är fantastiska på Lean och hett efterfrågade hos våra kunder. Koppla in dem i förbättringsarbete och de kommer genast att spara mycket mer pengar än de kostar - både kort- och långsiktigt. Oavsett om du behöver 1 interimschef för att hålla uppe förbättringstakten vid ersättningsrekrytering eller vill boosta förbättringstakten med ökad kapacitet så har vi de absolut vassaste Leanprofilerna på den skandinaviska marknaden. Vi utvärderar dem genom vår unika modell och hjälper till med vidareutveckling där vi ser behov för att våra interimschefer alltid ska känna till senaste förbättrings-metoderna och möjligheter. VI säkerställer att våra interimschefer har rätt kompetens inom 5S, standariserat arbete, operatörs- och förebyggande underhåll, kvalitet och jidoka, just-in-time, produktionsplanering, förbättrings-metodik, coaching, daglig styrning och problemlösning.

Chef Supply chain och logistik

top-down perspektivet och projektliknande profilen på roller inom supply chain gör den perfekta att tillsätta med interimslösningar. När du lanserar en ny produkt, gör strukturella förändringar av supply chain eller vill utveckla en ny funktion i en viss region kan vi alltid ge dig  en specialist på just detta, vilket gör att du alltid har bästa tänkbara kompetens för projektet. Vi tillhandahåller interimschefer inom industri, region och funktionell expertis som 'har gjort det du behöver göra' tidigare. Inom supply chain är det onödigt att uppfinna hjulet igen.

Inköpschef

Våra erfarna inköpschefer leverar besparingar direkt. Vana att arbete både med de snabba verktygen (omförhandling, volymkonsolidering, RfQ, LCC) och långsiktigt duktiga på att bygga inköpsorganisationer är de utrustade för mer än att bara täcka upp medan du rekryterar en ny chef. Vi säkerställer att våra interimschefer alltid är vältränade inom TCO och categoristyrning. Många av våra interima inköpschefer stannar hos sina klienter lång tid efter att den nya chefen är tillsatt, då de ofta fortsätter att leda förbättringsarbetet i vissa kategorier.

COO, VP Operations, VP Supply chain

Med de mest erfarna ledarna inom operations i vårt nätverk och vår egna, unika, förmåga att förstå era utmaningar och matcha det med precis rätt person är det få som kan tillsätta seniora interimschefer på samma sätt som vi kan. Under en övergångsperiod är det en otrolig trygghet att ha en interim ledare som gjort samma resa tidigare och kan undvika de misstag som man annars lätt faller i. Våra seniora interimschefer kan agera chef eller rådgivare på full- eller deltid beroende på ert specifika behov.

Produktionschef

Vårt team har bakgrund från Toyota och Scania. Så produktion, kvalitet och just-in-time finns i vårt blod. Genom vår bakgrund har vi ett väldigt stort nätvärk av interim kompetens inom produktion. Vi är mycket nogranna med att tillhandahålla interimschefer inom produktion med lean ledarskap och ett framåtlutat förbättringstänk. Vanliga roller vi hjälper till med inom produktion är produktionschefer, monteringschefer, tillverkningschefer. Och olika typer av förbättringsledare.

Kvalitetschef

Våra interimschefer inom kvalitet är praktiska problemlösare. De är skolade och kunniga inom ISO och managementsystem, men vi har främst byggt ett team med hands-on erfarenhet av att öka kundnöjdheten genom att förebyggande lösa problem, föräbttra processer och utbilda personal i det operativa.

Våra interimschefer inom kvalitet jobbar inom både tillverkande- som serviceindustri. Vi sökerställer att deras lean- och kvalitetskompetens är höh och vidareutvecklar dem hos oss inom nya kompetensområden / metoder. Vi lägger ett stort fokus på 'right first time' och att förbereda processer för digitialisering/digitisering. 

Chef leverantörsutveckling

reLean har utvecklat ett unikt globalt nätverk där vi förser våra klienter med interima chefer och ledare inom leverantörsutveckling och akut problemlösning. Genom att själva varit delaktiga i att bygga upp leverantörsutveckling på Toyota och i deras globala supply chain har vi möjlighet att erbjuda ett globalt nätverk av interimschefer inom båda akut firefighting hos leverantörer i hela världen (nyligen behövde t.ex. en klient hjälp att snabbt lösa stora kvalitetsproblem hos en leverantör i Turkiet, dit de har resestopp) och utvecklande av er egna leverantörsutvecklingsfunktion. Våra interimschefer är väl tränade i PPAP (production parts approval process), problemlösning, kvalitetsverktyg, Lean och sourcing. De kan sina lokala marknader och löser nästan alltid era problem!

Vill du veta vem vi har till dig?

Tag reda på det genom att fylla i formuläret nedan så återkommer vi omgående. Är du inte fyll-i-formuläret-personen så får du gärna kontakta oss direkt via våra kontaktuppgifter här bredvid med.

Rebecca Byron Lohk
+46709733732

rebecca.lohk@
relean.se

Jonas Svanäng

+46706987755

jonas.svanang@
relean.se

bottom of page