top of page

WikiLean

Vi har flyttat över vårt enorma Lean resurscenter från reLean's gamla hemsida till denna. Det kommer ta oss ett tag till innan allt är över, men håll till godo så fyller vi på efterhand. reLean's wikiLean lever vidare genom att vi för över allt material till dessa sidor. Vi är mycket glada över att under 2016 även lansera vårt reLean's Lean Ecosystem här. Håll utkik efter launch-datum för detta vill ni inte missa!

Innehåll

reLean's Lean Ecosystem

Vi har utvecklat reLean's Lean Ecosystem för att beskriva det landskap ett företag behöver skapa för att till fullo kunna utnyttja Lean i sin verksamhet. Baserat på över 100 års erfarenhet från att Implentera Lean har vi satt våra experter på att utveckla svaret på vad som krävs för att bli verkligen fånga alla fördelar av Lean. Under 2016 kommer vi gradvis att skapa denna del av vår hemsida och migrera de gamla delarna under denna.

Kolla in vårt produktionssystem laddat med artiklar, beskrivningar, bilder, modeller, mallar, exempel, online-verktyg, faktainsamling och mycket mer! Allt ligger tillgängligt alldeles gratis och utan inloggningar. reLean Production System växer för varje dag som går och innehåller alla viktiga delar av ett lean produktionssystem. Några av våra delar med absolut flest besök är problemlösning, kvalitet, standardisering, Just-in-Time och underhåll.

reLean Production System

Mest lästa

Senast ändrade

Lean Leadership

På samma sätt som vi erbjuder ett online-produktionssystem erbjuder vi även ett online-system för ledarskap med artiklar, beskrivningar, bilder, modeller, mallar, exempel, online-verktyg, faktainsamling och mycket mer. inte heller här behövs någon inloggning och allt är förstås gratis. reLean's Lean Leadership modell innehåller både mjuka ledarskapsbitar som fysisk infrastruktur som skapar förutsättningar för ledarskap.

Lean Logistics

Logistik är populärt både för produktion, inköp och kvalitet. Det är dock ett område som ofta faller lite mellan stolarna då ingen av produktion, inköp och kvalitet tar riktigt ansvar för helheten av logistikflödet. Och logistikflöden är just helheter. Vi har kombinerat det bästa av Lean och Supply Chain Management för att skapa fokusinitiativet Lean Logistics - Logistik som Toyota gör det!

Lean Supplier Development

Närbesläktat till logistik sitter inköp. När vi rullar igenom lean till inköpsfunktionen blir några av de viktigaste bitarna att ta tag i supplier management och supplier development. Men innan vi kommer till de riktigt roliga bitarna i supplier development behöver vi göra en hel del arbete för att skapa en starkt och stabil försörjningskedja och inköpsfunktion. Vi har skapat ett fokusinitiativ för att titta mer på Supplier management and development.

De 100 främsta förbättringsmetoderna är en sammanställning av de 100 vanligaste och främsta förbättringsverktyg som företag använder idag. Kopplingen är stark mot operations, så det finns givetvis andra förbättringsverktyg. Hittar du inte dessa på reLean.se får du gärna höra av dig så lägger vi till lite fler verktyg.

100 främsta förbättringsmetoderna

bottom of page